Oslo hundeshow 2013

I helgen var det oslo hundeshow. Det begynte alerede på fredag med åpen agility og åpen hopp. På fredaen hadde jeg med meg min bestevenninde Susann, som skulle debutere i uoff med den nye hunden sin «Snoopy». Vi kom frem i 18 tiden, og da hadde breefingen alerede begynt, så vi måtte bare løpe bort og gå banen fort. Åpen agility var først, og Susann og Snoopy var først ut. Jeg filmet og tok bilder, Snoopy var flink og hoppet første hindret, men så glapp han litt ut, og gikk under hinder nummer to, og løp bortover, så Susann tok han med ut av banen, da han stakk til andre siden, desverre. Hun er så flink, så kunne så utrolig ønske hun fikk en hund som fulgte henne bra, er så leit når sånt skjer.

Etter det var det Sita sin tur, og vi begynte fint, men når vi kom opp til tunnelen på enden, så prøvde jeg og få henne sikkert igjennom høyre inngang, og jeg gikk veldig langt til høyre, så hun tok mønen som stod over tunnelen, og fikk disk.

Neste klasse var åpen hopp, der satt jeg meg opp til sist, siden Susann og jeg stod veldig likt på startslisten, sånn at jeg kunne ta film og bilde. Den klassen gikk litt bedre, Snoopy hoppet de to første hindrene, og hildte på og ta det tredje, men han glapp litt ut igjen, og løp ut ved vingen på hinder nummer tre, så da gikk Susann ut av banen for og få han med seg, men så måtte han på do, så da tok hun og løftet han ut av banen. Rart det der, når hun hadde gått med han langs gresset hele tiden før start, og det var 20 hunder forran han, også måtte han akuratt vente til han kom på banen. Syns at det var veldig synd at det måtte gå sånn, han har jo vært kjempe flink på trening, så hadde jo trodd at de skulle komme seg igjennom.

Her er film, debuteringen til Snoopy og Susann<3

Så var det vår tur. Jeg plaserte meg litt for nærme hinder nummer to, så når hun kom mot meg, så løp hun rett forbi hinder nummer tre, og vi fikk vegring. Deretter var det inn i slalomen, og da gikk jeg tydeligvis alt for nærme, så hun bommet på inngangen, også tok jeg henne ikke langt nok tilbake, så ble to vegringer på slalomen.

Og helt på slutten, glemte jeg den siste tunnelen, så da disket jeg værtfall, min feil, glemte den. I ettertid, var det veldig synd og ikke komme igjennom banen, for på søndag var det tydeligvis sånn litt høytidelig finalerunde, med masse publikum, og alle som hadde kvalifisert seg ble ropt opp og presangtert på rekke og rad, med masse oppmerksomhet. Da angret jeg litt på at jeg ikke stod der, hvor man fikk masse oppmerksomhet og folk som heiet og så på.

Skulle ønske det var mer av det på vanlige klasser også, litt sånn at hver ekviparsje blir ropt opp, og at man går en og en og at alle ser på den ene ekvipasjen og heier, og ikke er opptatt med andre ting. Er så kjedleig at det skal skje så fort og fortløpende, alt gjør det mer spendene når her ekvipasje blir ropt opp og at man for vite hvem som leder og poengsum og tid. Tror det ville gjort sporten enda bedre om det ble mer vanlig på stevnet. Tror det er mer av det i svergie.

Så over til lørdagen, da var ikke Susann med, for da var det offisielle klasser. Dagen startet med agility3, rakk ikke og gå banen, men Sita tullet på feltet, så tok henne ut av banen, ikke ne bra start.

Der etter hopp3, der kom vi fint igjennom, det var ingen lett bane, med masse feller, snudde meg litt for tidlig i slalomen, så hun gikk ut av siste pinne, så tapte noen sekk på det, pluss 5 feilp, så fikk vi en vegring oppe i banen, når hun kom ut av tunnelen og skulle over hindre, da stod jeg litt nærme hindret og var ikke tydeig nok i armene, så hun fikk en vegring der også. Og på oppløpet fikk vi et riv, tilsammen 15 feilp, og en 14 plass.

Her er Sita sine inviduelle løp vi fikk filmet:

Så var det lag klassen til sist, der begynte Ann Cathrin, hun disket desverre. Så var det Sissel, hun var feilfri, dertetter, Stein med Tassen, og de fikk bare 5 feil. Og vi var til sist på laget, så vi måtte gjøre det bra nå for at laget skulle få en bra plasering. Og vi kom igjennom banen, med bare 5 feilp, fikk en felt feil på nedfeltet på stigen, ellers feilfritt. Så laget endte på en 2. plass, det var gøy.

Søndagen startet med agility3, og der tullet Sita nok en gang på nedfeltet på stigen, til sist i banen, så jeg tok henne tilbake på fletet. Det løpet var bare rot, og hun hørte ikke på og stoppe på feltet, så da ble jeg litt oppgitt. Forje helg hadde hun supre felt, så kommer denne helgen, og hun starter helgen med og tulle på feltet og gjør det igjennom hele helgen, så må finne ut hva jeg skal gjøre med de stige fletene. Har jo trent stopp konsekvent i hele vinter, og på trening, også pliutselig glipper hun på feltet. Kansje jeg skal prøve og trene inn løpende felt i stedet, kansje det er bedre, siden Sita vill frem og kunn frem. Hvis hun for teknikken i kroppen, må finne ut av det.

Neste klasse var hopp3. Det var ikke noe lett bane, få som kom igjennom, og vi kom oss fint igjennom nesten hele banen, med korte svinger, perfekt slalom og alt, også kommer vi til oppløpet, og Sita kommer ut av tunnelen, og jeg tar henne i mot over første hinder. Så skal vi på neste hinder, og jeg er så ivri på og komme i mål at jeg for blokkering og ser ikke hvor neste hinder for oppløpet er, og ser rundt meg, når jeg ser hindret, er Sita i full fart over det neste hindret hun ser, og det er lengden, som var hinder nummer tre. Og disker så utrolig surt på at hun hopper på den, når jeg ser hovr jeg skal henne på oppløpet, og vi bare hadde fire hinder før vi var i mål, og det var nesten rett strekning. Det er noe av det sureste løpet jeg har gått på lenge. Så bra løp, så disker vi på et av de siste hindrene bare på oppløpet. Så det var utrolig dumt.

Var da ferdig kl 12 med alle inviduelle klassene, og viste seg at ikke lag klassen var før halv 5. Og været var så fint og det var så sommer og varmt, så var litt kjipt og sitte der i så mange timer og vente, kunne vært på stranden i solen de fire timene:P Typisk at det er beste værtet når jeg skal på stevnet. Så var det lag klassen, der begynte Ann cathrin, hun kom igjennom med bare et riv, så Sissel, hun var feilfri, så Anne Christine, hun fikk 5 feil, og vi kom igjennom med bare 5 feil på nedfeltet på stigen. Og laget kom på 3 plass, og Sita fikk siste lag nm nappet, så nå er vi kvalifisert til og delta på nm i lag. Det var vel det beste som skjedde i løpet av helgen, og få det siste nm nappet i lag, det var værdt det 🙂

Her er film og bilder fra helgen.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s