Utstilling NKK Bjerke

I dag var vi på utstilling med Sita på NKK Bjerke. Nå har jeg brukt 400 kr i påmelding, og ventet lenge på denne dagen, og trent Sita til og stå og gå pent i utstillings bånd og alt.

Så annkommer vi utstillingsplassen for beskjed om og møte opp, kl 11.00, og vi er der da, til og med en halv time før. Og vi btaler 100 kr for parkering, også dyrt. Det er trankt der, masse gjørme rundt om kring. Og vi annkommer ringen, der driver de fortsatt på med Terrevyren hundene, og dommerene bruker super lankt tid på hver eneste Terevyrenhund, minst 7 min på hver og en. Og vi venter og venter, og etter 4 timer med veting er det endelig border colliene sin tur.

De var tilsammen 5 border collier meldt på, men Sita gikk i åpen klasse for seg selv. Og vi var til sist. Først kommer den første bcn i nn i ringen, og den bruker dommerene super lankt tid på og den løper masse og fikk til slutt, rød sløøyfe og ck. Og neste inn er da en border som er like gammle som Sita, i unghund klassen, den ender opp med Rød sløyfe og ck og jeg for kjmepe høye forhåpninger når jeg har sett alle de andre gå og de bare for bra plaeringer og bruker lankt tid i ringen.

Så kommer jeg og Sita inn i ringen, vi begynner med att dommeren ser på tendene, og etter det så stiller jeg henne opp forann dommeren, når huns kriver på kritikken, og Sita står eksemplarisk pent der, hele tiden. Så sier dommeren att jeg skal gå i en trekant rundt i den lille ringen som var gjørmette, og maks 5 mmeter hver side, og da for vi litt dårlig start, for Sita blir litt iviri og galloperer litt, så for jeg henne ned i trav igen og for skjerpet henne ned, og når jeg da kommer tilbake fra til dommeren etter en liten runde på maks 5 meter, så går dommren bort og henter kritikk skjema og en gul tråd, og det er det jeg for for alt jeg har jobbet med, og er makt inne i ringen i bare 2 minutter, TENK, GUL sløyfe var alt jeg fikk, og det er nermest det dårligste man kan få på en utstilling, dommeren syns tydeligvis ikke att Sita var noe pen.

Jeg ble kjmpe lei meg, tårene kom og jeg var super skuffet, her hadde jeg da brukt, 400 kr i påmelding, og 100 kr i parkering, og ventet i hele 4 timer på og få komme inn i ringen, også sender de meg ut med gul sløyge og ett kritikk skjema som nesten ikke går ann og lese, med så slurevette skrift, etter2 minutter bare, de gir meg ikke en sjagse en gang, til og få vist henne en runde til, og alle de andre borderene fikk jo gå runden opptil flere ganger, men vi fikk bare gå en runde, også rett ut 😦 😦 :(:( 😦 😦 😦 😦 😦 😦 😦

Tårene trilelt ned, tenkt att jeg var den eneste der som fikk siste plass av alle 5 border colliene, dommerene syns ikke Sita var noe pen, har vist ikke noen pen hund jeg, i følge utstillings reglene 😦 , de andre borderen der var store kraftige, og hårette med masse pels, så ut som bamser hele gjengen, to av dem var danske, og de kaldte dem for show bordere. De så i vært fall helt udugelige ut til agility, så ut som om de var avlett kunn på og se ut som stanard, med hvit ring rundt halsen ovs.

Sitas kritikk sto det, att hun burde være mye krafigere, og større, være mere firkantet, og att hun hadde for stirende øyne. Men fin farge, og att hun kunne beveget seg bedre, og de ga meg ikke noen sjangse en gang. Jeg syns utstilling er noe tull, det kommer bare ann på hva ett meneske syns er pent itl en annen gang, de har ikke noe med hvor bra hunden er, bare utsenet, og de blir jo avlett helt i stykker hvis de dommerene ønsker att border collien skal være sånne store bamser som disse såkalte show bordere, tror ikke de er de smidigste bikkjene på banen akuratt, de blir vell samme tempo som en krafig åssie, og det er ikke så fort.

Uansett jeg ble både skuffet og lei meg da Sita fikk siste plass med dårligst kritikk av alle de som var der, er hunden min virkelig så stygg 😦 Jeg syns jeg minst kunne fått den blå sløyfen jeg tenger til og bli agility champion, også fikk jeg gul 😦 Stakkars min lille Sita, syns hun fortjente bedre en dette<333 Jeg er så skuffet, det dere utstillings tullet også, det er jo ikke noe gøy egentlig, det er bare en teit skjønnhetskonkuranse, som ikke går på hvor bra hunden din er, bare utsenet :(Jeg gir meg ikke, jeg skal ha den blå sløyfen.

Her er den Show-borderen dommerene ga CERT OG CK 😦

Sita min, som fikk gul, og siste plass 😦

Dommeren ser på tennene, de ser bra ut 🙂

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Utstilling NKK Bjerke

 1. lisa

  hei, det går opp og ned, ikke bli skuffa om du får dårlig kritikk, det er veeeldig avhengig av dommer og hva dem foretrekker!!

  prøv igjen og vær positiv, hunden merker nervøsitet.. et annet tips, kle deg i klær som fremhever hundens farger sort bukse, hvit overdel… tro det eller ei, dommerene blir påvirket av utseendet til eier og….

  lykke til 🙂

 2. Karoline

  Det er jo ikke noe gøy, men dommerne har ulike meninger, så neste gang kan det gå helt annerledes! Men, husk at du ikke har lov til å stille BC i Norge som ikke har godkjent gjeterhundprøve. Da må du til feks Sverige.

 3. Sita är minsann mycke sötare än dom där andra show border som inte ens ser ut som en border…

  Lycka till nästa gång å va inte ledsen nu =)…

  Hanna & kakan

 4. Karin & Snikke

  Sita är väldigt söt !!!
  Att vara snygg på utställning är inget mål.

  Börja valla får, i Sverige kan man använda godkänd vallhundsprov istället för utställningsmerit för championat. = )

  Kram
  Karin & Snikke

 5. Kari O

  Hvis det kan være noen trøst, så fikk Shanto også gul sløyfe en gang…da hadde vi dratt i snøstorm helt til Bø! Han endte jo opp som norsk og svensk utstillingschampion til slutt( og på nippet til nordisk), så det er ingen grunn til å fortvile!! 🙂

 6. Miloo (Mazys syster) fick inte ens ett band med sig ut, vi fick 0 pris, det absolut sämsta man kan få….Men försök igen, kolla gärna med någon som har en bordercollie som liknar din och som lyckats få ett 2:a pris och jaga fatt på den domaren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s