Usikker hund =(

I går hadde vi gjester på besøk, og igjen viste Sita att hun er usikker på nye folk, det vill si venner og bekjente av oss, det er i grunn litt rart. For hun logrett når det kom inn døren og forbi, og var glad og hoppet opp på dem, som hun egentlig ikke for låv til, og med en gang de bøyer seg på huk for og klappe henne, så små knurrer hun, sammtidig som hun logrer litt, men trekker seg en halv meter unna de som sitter på huk. Hun virker rett og slett usikker, sysn det er utrolig synd att hun er sånn.

Vi har vært kjempe flinke med og ha med henne nye steder og med menesker og sånn, og hun var værre før, men alikevell hun er usikker enda, med en gang det er ett nytt menesket hun aldri har hilst på før. Syns det er utrolig trist att hun er sånn, er jo veldig forstyrrende da vi har fest hjemme og sånn, og det er masse menesker, hun tåler liksom så lite og er så vanvitti forsiktig av seg.

Merket det først da hun var ca 11 uker gammel, pappa merket det da, så mekret jeg det når hun var rundt 7 mndr, da hun ikke turte og gå bort til vennene mine og sånn, jeg var derfor flink og hadde henne med så hun vente seg til mine nermeste venner, og de elsker hun og kose og leke med, men hvis det kommer en vilt fremed person, som bøyer seg for og klappe henne, da viker hun litt unna og små knurrer av og til, samtigig som hun er litt nyskjerri og små logrer litt, så hun virker jo glad i menekser, det er bare den usikker henten hennes for nye menesker, som er så trist 😦  Håper det bare er noe unghund greier, og att det vill gå over når hun blir rundt to år. Det er så kjedelig med en hund som er usikker på enkelte ting, hvet liksom aldri når hun blir det, det kan være nokk til att en mobil telefon kan være skremende, kommer veldig ann på hvilken sitvasjon det er i. Tanten min kom på besøk for ett parr uker siden, og da turte hun ikke først og gå bort og bli kost med en gang, hun var bare sky, samtidig som hun logrett litt, men etter en stund lå hun ved benene til tanten min, blir liksom så oppgitt når hun blir sånn :(Er veldig slitsomt i blandt, må liksom lure på hvordan hun oppfører seg når vi møter nye folk.

Er jo veldig synd att hun har sånn liten usikkerhet i seg, for hun er jo en kjempe fin hund, som er flink i agility, og alt i alt er hun min beste venn, og følger etter meg over alt<3

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Usikker hund =(

 1. Hanna & Kakan

  Hej Maijken!

  Kakan har också lite osäkerhet i sig bland främmande människor, dock kanske inte riktigt lika mycket som Sita, men det finns där och jag får jobba med det, om du vill veta hur jag hanterar Kakans hjärnspöken så kan du maila mig på :

  hanna_scharf@hotmail.com

  Kram Hanna & Kakan

 2. Ja, takk for tipset, skulle hjerne hvis hvordan du hondterer det, kansje Sita hadde vært som Kakan, hvis det hadde blitt hondtert på en lur måte.

 3. Hanna & Kakan

  Alla är ju olika individer även om dom är syskon, jag tror absolut du jobbat jättebra med Sita =).. De kan ju bara vara skoj att höra hur man kan göra, jag har tyckt de varit jätteintressant att läsa hur du gjort eftersom jag har lite samma problem =)…

  Hur som, den där tösen Sita är fruktansvärt söt =)…

  Kramar Hanna & Kakan

 4. Jeg anbefaler å lese litt på denne siden:
  http://www.turid-rugaas.no/
  Jeg anbefaler deg å gå inn og lese alt som står under valpen i en av de grønne firkantene på venstre side. Hunder kommer i forskjellige «spøkelsesperioder» og de er også forskjellige individer. Gjeterhunder kan ofte være reserverte overfor fremmede og det som er veldig viktig er å ALDRI tvinge de til å hilse på noen om de ikke har lyst. Jeg pleier be folk overse hunden og vente med å prøve å klappe til hunden kommer bort av seg selv. Begge mine hunder var/ er reserverte overfor fremmede. (rasen er sånn stort sett).Jeg pleier utstyre folk med en godbit for at de skal forbinde fremmede med noe positivt. Er hun usikker, så må du ALDRI straffe henne, da vil hun bare bli mer usikker. Fjern henne om hun knurrer. Kjefter du, kan du på sikt risikere at hun hopper over signalet ( knurringen ) og biter direkte om hun føler seg truet. Bygg opp selvtilliten hennes og ros masse når hun går bort. Jeg tror iallefall at det kan være lurt. Husk også at det å bøye seg over en hund er ganske truende. Du burde lese boken «dempede signaler» av Turid Rugaas. Den er veldig bra! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s